Cateva cuvinte despre Moieciu
Comuna Moieciu este situata in centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran. Aflata la o altitudine cuprinsa intre 800 si 1200 m, ocupa o suprafata de 103,4 km, cu o populatie de 5.575 locuitori si dispune de o suprafata impadurita de 5482 ha.
Aceasta asezare a fost atestata documentar in anul 1405, in cadrul acesteia existând ca monumente istorice de arta si arhitectura: Biserica ortodoxa-romana „Sf. Nicolaie” din sec. XVIII si „Adormirea Maicii Domnului”, din1818. Comuna Moieciu face parte din unitatea geografica social-economica a localitatilor branene.
Este situata la 30 km distanta de resedinta de judet – Brasov -, pe DN 73 si are in componenta sase sate care au fuzionat in 1968: Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.
Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita imbinarii armonioase a diferitelor forme de relief (munte inalt, platou, forma valurita de-a lungul râurilor si vailor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creând un valoros potential economic si turistic, slab exploatat pâna in prezent.
Zona montana in care este amplasata comuna Moieciu, intre cele doua parcuri nationale Bucegi si Piatra Craiului, creeaza conditii favorabile organizarii si dezvoltarii turismului rural.

Obiective turistice
Parcul National Piatra Craiului
Cheile Moeciului
Cheile Dambovicioarei
Pestera Dambovicioarei
Pestera cu Lilieci
Cheile Gradistei
Masivul Iezer-Papusa (Rucar)
Cascada „La Chisatoare”
Castelul Bran
Muzeul castelului Bran (Vama)
Capela Inima Reginei Maria (Bran)
Cetatea Rasnov
Piata Sfatului si Biserica Neagra din Brasov
Biserica Adormirea Maicii Domnului (Moieciu, Cheia)
Obiceiuri si traditii specifice zonei
martie – plecarea oilor la munte
25 aprilie – masurarea laptelui, alegerea celui mai bun crescator de animale
mai – plecarea oilor la munte
iunie – masurarea laptelui
20 iulie – Santilie
25–26 iulie – targul de vara de la Moieciu
august (ultima duminica) – Nedeia Muntilor
30-31 august – Serbarea Traditionala a Branului
octombrie – Ravasitul oilor