Advertisement
Localizare

Hotelul Acvila se afla in localitatea Moieciu de Jos, situata in judetul Brasov, pe DN 73 Brasov – Pitesti, la 30 de km de orasul Brasov, la 25 de km de Predeal si la doar 3 km de Castelul Bran.

Accesul in Moieciu, din Bucuresti se face pe drumul European E60, distanta intre cele doua localitati fiind de 182 km.

Cum ajungeti la Hotel Acvila

La intrarea in Moieciu, veti intalni un indicator la stanga pentru Moieciu de Sus si Cheile Gradistei, insa dumneavoastra urmati drumul catre Pitesti. Pe acest traseu va urma un indicator care va va indruma catre Pestera 10 km, drum la dreapta. Urmati acest drum si dupa 500m ajungeti la Hotel Acvila.

ImageImage

Moieciu de Jos

Comuna Moieciu este situata in centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran. Aflata la o altitudine cuprinsa intre 800 si 1200 m, ocupa o suprafata de 103,4 km, cu o populatie de 5.575 locuitori si dispune de o suprafata impadurita de 5482 ha.

Aceasta asezare a fost atestata documentar in anul 1405, in cadrul acesteia existând ca monumente istorice de arta si arhitectura: Biserica ortodoxa-romana "Sf. Nicolaie" din sec. XVIII si "Adormirea Maicii Domnului", din1818. Comuna Moieciu face parte din unitatea geografica social-economica a localitatilor branene.

Este situata la 30 km distanta de resedinta de judet - Brasov -, pe DN 73 si are in componenta sase sate care au fuzionat in 1968: Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.
Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita imbinarii armonioase a diferitelor forme de relief (munte inalt, platou, forma valurita de-a lungul râurilor si vailor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creând un valoros potential economic si turistic, slab exploatat pâna in prezent.

Zona montana in care este amplasata comuna Moieciu, intre cele doua parcuri nationale Bucegi si Piatra Craiului, creeaza conditii favorabile organizarii si dezvoltarii turismului rural.