Advertisement
Castelul Bran

 Situat la 3 km de Moeciu de Jos, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" ... Dupa expulzarea din tara a familiei regale, in anul 1948, Castelul Bran a intrat in proprietatea statului roman, ramanand o perioada abandonat si devastat. Castelul a fost deschis ca muzeu de istorie si arta feudala. In anul 1987 Castelul intra in restaurare, lucrare terminata in linii mari in 1993.
 
CENTRUL ETNOGRAFIC BRAN
 
Periodic sunt invitati mesteri populari din zona care expun spre vanzare lucrari executate de acestia( diverse obiecte executate din coarne de animale, din lemn, piatra, rachita, ceramica, etc ).
Centrul Folcloric Bran functioneaza in aceeasi curte interioara a Castelului Bran Sunt puse la dispozitia turistilor date referitoare la obiceiurile populare si sarbatorile satului branean (ravasitul oilor, Nedeea Muntilor etc.)
 
CASTELUL GROAZEI BRAN
 
Avem placerea de a va prezenta un obiectiv turistic pe care-l apreciem a fi interesant si util pentru a fi introdus in calatoriile dumneavoastra pentru a va modela o experienta inedita in umbra Castelului Bran si a lui Dracula.
Se numeste "Castelul Groazei" si este situat la 20 m de intrarea in Castelul Bran.
Adaugati la acestea fondul muzical tenebru, mirosurile de mucegai si formol, actorii mascati ce apar din intunericul tunelului,suspansul si propriile sentimente de frica si teama.
Apreciem ca vizitarea acestui castel nu este recomandata celor cu afectiuni cardiace, copiilor mici si femeilor cu anumite sensibilitati. 
Costul unui bilet de intrare la Castelul Groazei este de 15 RON/adult si 7.5 RON/copil.
 


 Castelul Bran

 

PROGRAM DE VIZITARE

 1 mai – 1 octombrie:   09.00 – 19.00
 1 octombrie – 1 mai: 09.00 – 16.00
 Tarif intrare: Adulti – 12 RON ;
 Elevi, studenti, pensionari: 6 RON
 Copii sub 5 ani: GRATIS

 Taxa pentru accesul cu parate foto : 10 RON
 Taxa pentru accesul cu camere video: 18 RON
 Taxa pentru filmari profesionale: Interior - 1200 RON ; Exterior - 600 RON